PLASTIC SURGERY

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για πλαστική χειρουργική;

Ο ιδανικός υποψήφιος για πλαστική χειρουργική είναι κάποιος που αναγνωρίζει τους περιορισμούς της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας και ως εκ τούτου έχει ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά τα αποτελέσματα που περιμένει να έχει από την επίσκεψή του σε μια κλινική πλαστικής χειρουργικής. Η απόφαση να υποβληθεί σε οποιαδήποτε επέμβαση ή θεραπεία θα πρέπει να είναι αποκλειστικά δική του, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται χωρίς καμία ξένη επιρροή ή πίεση από συνομηλίκους.

Είναι υποχρεωτικές οι αρχικές διαβουλεύσεις;

Η αρχική σας διαβούλευση με τον Δρ Μίχο είναι το πρώτο βήμα για την απάντηση τυχόν ερωτημάτων που μπορεί να έχετε σχετικά με την πλαστική χειρουργική- μετά την αρχική αξιολόγηση ο γιατρός μπορεί να εκτιμήσει την κατάστασή σας και να κάνει τις καλύτερες προτάσεις σχετικά με τις πιθανές διαδικασίες/θεραπείες που θα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας. Ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ απαραίτητο βήμα στη διαδικασία, καθώς θα βοηθήσει στον καθορισμό των επιθυμιών και των προσδοκιών σας, επιτρέποντας στον γιατρό να σας παρουσιάσει τις σχετικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.
Τι περιλαμβάνει η αρχική διαβούλευση;

Αρχικά, θα συναντηθείτε με τον Δρ Μίχο και θα συζητήσετε τους λόγους της επίσκεψής σας. Μέρος αυτής της συζήτησης θα είναι η εκτενής καταγραφή του πλήρους ιατρικού σας ιστορικού, ενώ θα ακολουθήσει πλήρης κλινική εξέταση από τον γιατρό. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα δύο βήματα, ο Δρ Μίχος θα σας παρουσιάσει τις διάφορες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, με βάση τις ανάγκες/ θέλησή σας και το ιατρικό ιστορικό/ κλινική σας κατάσταση. Σε αυτό το σημείο, ο γιατρός θα απαντήσει επίσης σε τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις που μπορεί να έχετε, σχετικά με τις προτεινόμενες διαδικασίες/ θεραπείες, ώστε να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να λάβετε μια τεκμηριωμένη και σαφή απόφαση.
Τι συμβαίνει αν εξακολουθώ να έχω ερωτήσεις μετά την πρώτη επίσκεψη;

Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την κλινική μετά την αρχική σας διαβούλευση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να θέσετε τις ερωτήσεις σας απευθείας στον γιατρό, είτε μέσω τηλεφώνου για να ζητήσετε μια δεύτερη συνάντηση με τον Δρ Μίχο ή για να μιλήσετε απευθείας μαζί του για να ξεκαθαρίσετε τυχόν πρόσθετες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Είναι σημαντικό για εμάς να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σας με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και πληρότητα.
Είναι απαραίτητο να προγραμματίσω χειρουργική επέμβαση κατά την 1η επίσκεψή μου;

Η απόφαση για το αν θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επέμβαση ή θεραπεία θα πρέπει να είναι δική σας απόφαση. Μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας για χειρουργική επέμβαση σε μεταγενέστερο στάδιο, όποτε αισθάνεστε άνετα.

Πρέπει να φωτογραφηθώ;

Η δημιουργία φωτογραφικού αρχείου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ιατρικού σας φακέλου, καθώς επιτρέπει τόσο μια πιο ολοκληρωμένη προεγχειρητική τεκμηρίωση, όσο και τη δυνατότητα στον Δρ Μίχο να παρακολουθεί καλύτερα την κατάστασή σας κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων της θεραπείας σας. Θα χρειαστεί να υπογράψετε ένα έντυπο συγκατάθεσης που θα δηλώνει ότι επιτρέπετε στην κλινική να διατηρήσει αυτές τις εικόνες στον ιατρικό σας φάκελο και να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Καμία από αυτές τις εικόνες δεν θα εμφανιστεί ποτέ σε οποιοδήποτε μέσο της Perfectum (ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλο) ούτε θα εμφανιστεί σε οποιοδήποτε άλλο μέσο χωρίς τη ρητή έγγραφη άδειά σας. Το απόρρητό σας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς.

Μπορώ να συνοδεύομαι από έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς μου κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής μου;

Φυσικά, μπορείτε να φέρετε μαζί σας έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειάς σας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο χρειάζεστε για υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαβούλευσής σας. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τελική απόφαση για τη θεραπεία σας πρέπει να ληφθεί από εσάς, τον ασθενή, και από κανέναν άλλον. Παρακαλούμε σημειώστε: ο αριθμός των επιτρεπόμενων επισκεπτών ανά ραντεβού περιορίζεται σε 1, σύμφωνα με τους επίσημους περιορισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές του COVID 19.

Τι πρέπει να κάνω πριν από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής;

Πριν από οποιαδήποτε πλαστική χειρουργική επέμβαση μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα από τα συνήθη καθημερινά σας φάρμακα μέχρι την ημέρα της επέμβασης. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τυχόν αντιπηκτικά, συμπεριλαμβανομένων των ΜΣΑΦ, για περίπου μία εβδομάδα πριν από τη χειρουργική επέμβαση, αν είναι δυνατόν. Μετά την επέμβαση θα χρειαστείτε βοήθεια για να γυρίσετε στο σπίτι, καθώς θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση ή την άσκηση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα είστε σε θέση να εκτελέσετε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες μόνοι σας αργότερα την ίδια ημέρα. Και πάλι, όλες αυτές οι ερωτήσεις θα εξεταστούν λεπτομερώς από τον Δρ Μίχο πριν από την επέμβαση.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάρρωσή μου και ποιο επίπεδο πόνου θα πρέπει να αναμένω;

Όπως θα σας εξηγήσει ο Δρ Μίχος κατά τη διάρκεια του συμβουλευτικού σας ραντεβού, κάθε ασθενής και κάθε διαδικασία είναι μοναδική. Το σχέδιο ανάρρωσής σας θα συζητηθεί στην προεγχειρητική σας συνάντηση και όλες οι απαραίτητες οδηγίες θα σας δοθούν λεπτομερώς, τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπεία σας. Καθώς κάθε ασθενής βιώνει τον πόνο διαφορετικά και, ως εκ τούτου, έχει διαφορετικά επίπεδα ανοχής στον πόνο, ο μετεγχειρητικός πόνος μπορεί να είναι διαφορετικός για διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Δρ Μίχος θα συνταγογραφήσει τα κατάλληλα παυσίπονα για να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε ενόχληση. Κατά κανόνα, οι περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις προσώπου έχουν ελάχιστη μετεγχειρητική ενόχληση. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι ελαφρώς πιο άβολη, καθώς και οι επεμβάσεις που απαιτούν ανύψωση ή σύσφιξη των μυών - όπως η κοιλιοπλαστική ή η αύξηση του μαστού - μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία παρόμοια με μια καισαρική τομή.

Θα συναντηθώ με τον Δρ Μίχο μετά την επέμβασή μου;

Ο Δρ Μίχος θα σας επισκεφθεί στο δωμάτιό σας μετά την επέμβαση. Όταν πάρετε εξιτήριο, θα λάβετε λεπτομέρειες για την επόμενη επίσκεψή σας στην κλινική.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση επιπλοκής ή ερωτήσεων που μπορεί να έχω;

Θα σας δοθεί γραπτώς πλήρης κατάλογος όλων των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά την επέμβαση. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον Δρ Μίχο.

Πού πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις ο Δρ Μίχος;

As an associate in a number of clinics, Dr. Michos can recommend a number of choices. Minor surgeries can be performed in our in-office operating room at Perfectum Aesthetics.

Μπορώ να επιλέξω το είδος της αναισθησίας;

Ο Δρ Μίχος και ο αναισθησιολόγος θα επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο αναισθησίας για την περίπτωσή σας.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην κανονική άσκηση μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής;

Μετά από οποιαδήποτε πλαστική χειρουργική επέμβαση, μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις κανονικές καθημερινές σας δραστηριότητες (ντους, περπάτημα, μαγείρεμα κ.λπ.). Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής επιτρέπεται να επιστρέψει σε ελαφριά σωματική δραστηριότητα/ άσκηση περίπου 1 έως 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Συνήθως, μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική άσκηση χωρίς ελάχιστους ή καθόλου περιορισμούς στις 6 έως 8 εβδομάδες μετά την επέμβαση, ωστόσο το χρονικό αυτό πλαίσιο μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με την ακριβή φύση της επέμβασης. Θυμηθείτε, όπως αναφέραμε προηγουμένως, κάθε σώμα είναι διαφορετικό, κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και ως εκ τούτου κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται ξεχωριστά.

Πόσες ημέρες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης απαιτούνται μετά την πλαστική χειρουργική επέμβαση;

Στις περισσότερες περιπτώσεις πλαστικής χειρουργικής, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση πιο εκτεταμένης επέμβασης ή σε περίπτωση που μπορεί να προκύψουν επιπλοκές, μπορεί να χρειαστεί ο ασθενής να παραμείνει στη φροντίδα για μερικές ημέρες ακόμη.

Πώς μπορώ να ξέρω ποιο μέγεθος εμφυτεύματος στήθους είναι το κατάλληλο για μένα;

Η απόφαση αυτή βασίζεται σε μια πληθώρα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των επιθυμιών της ασθενούς, των λόγων της επέμβασης και της συνολικής υγείας της. Για παράδειγμα, μια επέμβαση εμφύτευσης στήθους μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αίσθησης της ασθενούς ότι το συνολικό περίγραμμα του σώματός της θα ωφεληθεί από μεγαλύτερα στήθη ή ότι μετά από εγκυμοσύνη/ θηλασμό ή μεγάλη απώλεια βάρους, αισθάνεται ότι το μέγεθος και η σφριγηλότητα των μαστών της θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Ένας άλλος πιθανός παράγοντας θα μπορούσε να είναι οι φυσικές διαφορές ανομοιομορφίας μεταξύ των δύο μαστών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Δρ Μίχος θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση, κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ραντεβού(ων) σας.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η ασθενής προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το πρήξιμο ή τους μώλωπες;

Ναι. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη επέμβαση, ο ύπνος σε ξαπλωμένη (δηλαδή όχι 100% οριζόντια) θέση για μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της συγκέντρωσης υγρών στο πρόσωπο και τα βλέφαρα. Ο Δρ Μίχος μπορεί επίσης να παράσχει στον ασθενή λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την παρασκευή και τη χορήγηση ψυχρών/θερμών κομπρεσών, εάν η θεραπεία αυτή κριθεί απαραίτητη- οι ψυχρές/θερμές κομπρέσες είναι πολύ χρήσιμες για τη μείωση τόσο των μελανιών όσο και του οιδήματος, αλλά και για την προώθηση και διευκόλυνση της φυσικής διαδικασίας επούλωσης.

Τι μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής είναι δυσαρεστημένος με προηγούμενη αισθητική χειρουργική επέμβαση;

Ως πιστοποιημένος πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, ο Δρ Μίχος είναι ιδανικός για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε ποιες είναι οι επιλογές και ποια από τις πολλές διαθέσιμες αναθεωρητικές διαδικασίες είναι η καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα προηγούμενων επεμβάσεων. Όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν εκτενώς κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνεδρίας διαβούλευσης.

This site uses cookies. By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.