Ενέσιμες Θεραπείες

Αυτόλογες θεραπείες

Διάρκεια (λεπτά): 60

Είδος: Non-invasive

Εποχή: Όλο το χρόνο

Αναισθησία: None/ Anesthetic Cream

Ως αυτόλογες θεραπείες ορίζονται εκείνες κατά τις οποίες χρησιμοποιείται υλικό (κύτταρα) από τον ίδιο τον οργανισμό του θεραπευόμενου ως θεραπευτικό μέσο.

Μεσοθεραπεία με PRP 2ης γενιάς

Η μεσοθεραπεία με το πλάσμα του αίματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, γνωστή και ως P R P (platelet rich plasma), εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναγεννητικές ικανότητες του ορού του αίματος μας στον οποίο περιέχονται τα αιμοπετάλια και οι αυξητικοί παράγοντες (growth factors). Τα αιμοπετάλια είναι γνωστή πηγή αυξητικών παραγόντων, ουσίες που προάγουν την κυτταρική αναγέννηση, τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, την νεοαγγειογέννεση και κατ’ επέκταση την αποκατάσταση των ιστών. Στην ιατρική αισθητική το P R P αποτελεί επανάσταση καθώς παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα σχετικά με την ανάπλαση του δέρματος προσώπου και σώματος.

Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά την λήψη δείγματος αίματος από τον θεραπευόμενο και την άμεση φυγοκέντρηση του σε ειδική φυγόκεντρο συσκευή υπό συγκεκριμένο χρόνο. Έπειτα, διαχωρίζουμε τον ορό από τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος και τον φυγοκεντρούμε για δεύτερη φορά υπό συγκεκριμένες παραμέτρους. Ακολούθως, παρασκευάζεται το τελικό διάλυμα, απομονώνεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια το οποίο ενίεται στο δέρμα του θεραπευόμενου σαν μεσοθεραπεία.

PTR (Platelet Tissue Regeneration)  η 4η ΓΕΝΙΑ PRP ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Το νέο πρωτόκολλο PTR αφορά στην εξέλιξη του PRP. Η προηγμένη καινοτόμος τεχνολογία επεξεργασίας του πλάσματος καθιστά δυνατό τον ακόμα πιο αποδοτικό διαχωρισμό των αιμοπεταλίων. Ο ειδικά σχεδιασμένος εξοπλισμός μας επιτρέπει να απομονώσουμε το τελικό μεσοθεραπευτικό διάλυμα πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια πιο συμπυκνωμένο, με μεγαλύτερη ποσότητα αυξητικών παραγόντων και επομένως τη μέγιστη αναπλαστική και επουλωτική ικανότητα στο δέρμα. Αυτή η τεχνολογία αιχμής εξασφαλίζει ανώτατη ποιότητα του πλάσματος προς έγχυση.

 

Οι  αυτόλογες μεσοθεραπείες ενδείκνυται σε:

  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Φωτογήρανση
  • Επιδερμική χαλάρωση
  • Υπερμελαχρώσεις/ πανάδες/ μέλασμα
  • Θαμπό δέρμα
  • Μαύροι κύκλοι
  • Ουλές ακμής / μετεγχειρητικές ουλές
  • Ραγάδες/ ραβδώσεις
  • Τριχόπτωση/ συντήρηση μεταμόσχευσης μαλλιών

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία ενώ συνιστώνται επαναλήψεις για την συντήρηση τους.
Οι θεραπείες PRP και PTR μπορούν να συνδυαστούν με DP4 microneedling ή Fractional laser για την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.